Pagi semalam aku plan nak buat
cucur pisang utk buat sarapan…dah siap bancuh dah pun.. Masa dok gosok baju,
kat MHI ada show cara-cara buat pankek bersama pisang… So aku pun modified
balik bancuhan cucur aku jadikan bancuhan pankek.. Hasilnya memang menakjubkan…
Tapi rupanya lebih menyerupai apam balik sebb aku letak pisang dalam 2 biji
sahaja.. Resepi yang tak dirancang memang menjadik… Hehehehehehe…
Arini Jumaat
7 Oct 2011, kebetulan pisang-pisang kat rumah aku dah makin layu (banyak plak
tu), aku buat pankek pisang sekali lagi dalam kuantiti yang cukup banyak khas
untuk santapan sarapan aku bersama kawan-kawan sekerja.. Kat sini aku sertakan
resepi penkek pisang nie.. tapi macam biasa ler, sukatan resepi aku ikut suka
hati je nak letak… Sapa berani cuba,
sila-sila ler ye…
|
Pisang dipotong-potong |
|
Kemudian dilenyek-lenyek |
|
Masukkan garam, gula, baking powder & telur |
|
Masukkan tepung gandum |
|
Masukkan santan/susu & sedikit air |
|
Gaul sebati |
|
Tuangkan atas kuali dengan senduk |
|
Terbalikkan bila pankek dah kekuningan |
SELAMAT MENCUBA !!!!!!
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.